Bodet

Voor alles wat met tijd
te maken heeft

Uurdistributie

Banner uurdistributie

Hoe kiest u best een uurdistributiesysteem?

De uurdistributie bestaat er in, een kloknetwerk zo te sturen dat alle gebouwen precies dezelfde tijd hebben. Het tijdsbericht wordt verstuurd door een moederklok die draadloos gesynchroniseerd is, en die de secundaire klokken automatische juist zet.

De synchronisatie van de tijd via radiozender (FI, DCF) of via GPS zorgt ervoor dat uw klokken betrouwbaar zijn en constant het juiste uur aangeven, inclusief aanpassing aan winter- en zomertijd.

Om u te helpen uw uurdistributiesysteem te kiezen, stelt Bodet een reeks aanbevelingen voor om u te verzekeren dat u de meest geschikte oplossing voor uw gebouw in handen krijgt.

 

De 6 in aanmerking te nemen sleutelpunten bij de uitbouw van uw uurdistributiesysteem

 • Keuze van het klok : klok met digitale weergave (assortimenten Cristalys, Opalys en Style) of met wijzers (assortiment Profil).
 • Plaats van installatie voor het klok : een decoratief klok voor interieur (assortimenten Cristalys, Opalys, Style en Profil) of een waterdicht klok met grotere bescherming voor gebruik in open lucht (Model Style 12 en Profil 940/960).
 • Elektrische voeding van het klok : netvoeding of batterijen.
 • De werking van het klok : netwerk van gesynchroniseerde klokken of alleenstaande klokken.
 • Distributie van het tijdsignaal : netwerk van klokken met kabelverbinding of draadloos gesynchroniseerd (DHF).
 • Synchronisatie via radiozender : absolute tijdsynchronisatie via het signaal van een radiozender FI, DCF of GPS.

 

 

Hoe je een uurdistributie systeem kiest?

De uurdistributie is het sturen van een netwerk van horloges ten einde hetzelfde uur te garanderen in alle gebouwen. Het tijdsbericht wordt verzonden door een moederklok met radio synchronisatie, en het op het uur zetten is automatisch.

De FI, DCF of GPS tijdsynchronisatie, garandeerd continu een nauwkeurig en betrouwbaar uur, evenals de verandering zomer / wintertijd.


Draadloze uurdistributie

De draadloze uurdistributie synchroniseert een netwerk van uurwerken in één of meerdere gebouwen zonder de klokken met een kabel te verbinden.

De moederklok stuurt een tijdscode uit via een radiozender. De ontvangende klokken verwerken de tijdmelding en worden automatisch gesynchroniseerd. Bij storing blijven ze werken op hun eigen tijdsbasis.

De radiogolven op 869MHz gaan door de muren van de gebouwen. Het bereik van ongeveer 100 tot 200 meter is afhankelijk van het aantal, de structuur en de dikte van de muren.

Draadloze tijdsdistributie DHF

Belangrijkste voordelen:

 • Dat er geen kabels nodig zijn, betekent een belangrijke besparing op de installatie en een grote vrijheid bij de plaatsing van de klokken.
 • Met draadloze tijddistributie kan men overal dezelfde tijd weergeven zonder het uitvoeren van grote infrastructuurwerken.
 • Besparing op de kosten van de installatie en de doorvoer van kabels.
 • Esthetisch uitzicht zonder zichtbare kabels.

 

Toepassingen:

 • (her) inrichting van openbare of industriële ruimtes, uitbreiding van bestaande installaties.
 • installaties in meerdere gebouwen zoals universiteitscampussen, grote fabrieken, terreinen met een doorkruisende weg.

 

Uurdistributie met kabel

Een moederklok stuurt en synchroniseert de voor ontvangst uitgeruste klokken. De moederklok is normalerwijs gesynchroniseerd per radio, afgestemd op een tijdszender: DCF, FI of GPS.

In een bekabeld netwerk kan de moederklok de andere klokken sturen met pulsen of met een gecodificeerd tijdssignaal.

Tijdsdistributie met kabel

Uurdistributie met pulsen

Om de minuut of om de seconde wordt een signaal met gepolariseerde pulsen gestuurd. Deze technologie is geschikt voor kleine installaties met een beperkt aantal secundaire klokken en een korte afstand voor de bekabeling.

Pluspunt: Spaarzame oplossing voor een kleine uurdistributie met klokken met wijzers.

 

Uurd istributie met gecodificeerd tijdssignaal

Bij distributie met een gecodificeerd tijdssignaal, met AFNOR-code, wordt een compleet tijdssignaal gestuurd via een dubbeldraadse lijn. Het uur en de datum van de secundaire uurwerken worden automatisch juist gezet.
Dit soort distributie wordt vooral gebruikt in grote installaties (luchthavens, stations) met lange afstand tussen de secundaire klokken.

Pluspunt: Makkelijke ingebruikstelling, beperkte installatie- en onderhoudskosten. Goed geschikt voor netwerken met digitale klokken.

 

NTP uurdistributie

De NTP tijdsynchronisatie (network time protocol) is een standaard in informatica communicatie voor de synchronisatie van een computer, een informatica netwerk of automatiseringsapparatuur. De synchronisatie wordt verzekerd door een Sigma MOD NTP server met een eigen IP adres die op alle geassocieerde producten éénzelfde uurcode in UTC tijd verstuurd.

Bodet stelt een volledig gamma van NTP horloges voor met analoge of digitale weergave (LCD of LED) volgens de noden van de klant. Ledere horloge wordt individueel ingesteld voor de weergaven van het lokaal uur en kan op zijn eigen tijdsbasis functioneren bij het uitvallen van de NTP berichten.

De NTP uurdistributie heeft geen limiet in capaciteit in het verbinden van horloges en computers. Iedere horloge krijgt zijn voeding ofwel via het netwerk (met PoE) ofwel met een individuele voeding (230V of TBT).

 

WEBSITES IN EUROPA

en ch belg dz es pt nl de

 

THEMATISCHE SITES

Stempelklokken.nl/

SOCIAAL NETWERK

72 avenue Général de Gaulle
49340 Trémentines
FRANCE
Tél.: 02 41 71 72 00

facebook googleplus linkedin pinterest twitter youtube

ContactWebmaster │ Sitemap