Tijdregistratie

Tijdsbeheer

Tijdregistratie van het personeel en de werknemers: wat zegt de wet? Hoe implementeer je het?

In België wordt het arbeidsrecht met betrekking tot de registratie van personeel voornamelijk beheerst door federale wetten, hoewel sommige bevoegdheden geregionaliseerd zijn. Algemene regels worden vaak op federaal niveau vastgesteld, maar regionale nuances kunnen dus bestaan. Bedrijven moeten voldoen aan zowel regionale als federale wetten op het gebied van tewerkstelling.

Lees meer...

Het beheer van afwezigheden in een bedrijf is veel meer dan alleen een formaliteit. Dit artikel verkent de verschillende soorten afwezigheden, hun impact op de verloning en het plannen van menselijke middelen. Ontdek hoe een gestructureerde aanpak, ondersteund door tools zoals beheersoftware, het beheer van afwezigheden kan optimaliseren, waardoor zowel de naleving als de continuïteit van activiteiten gewaarborgd worden.

Lees meer...

Tijdregistratie op een optimale wijze beheren is cruciaal voor het soepel functioneren van een bedrijf. Traditioneel hebben veel bedrijven Excel©-bestanden gebruikt om de werktijden van hun werknemers te beheren. Echter, met de opkomst van moderne technologieën zijn tijdregistratiesoftwareoplossingen een veel effectievere keuze geworden. In dit artikel zullen we de onbetwistbare voordelen verkennen van het vervangen van Excel©-bestanden door tijdregistratiesoftware voor bedrijfsbeheer van werktijden.

Lees meer...

Maar eerst, “De arbeidsdeal”, wat is dat en waarom? De antwoorden bevinden zich in dit artikel!

Lees meer...

Hoe efficiënter worden dankzij tijdregistratie?

De module T&A (voor Time and Attendance) of Tijdregistratie en Activiteitenbeheer, is de specialiteit van Kelio!

Welke zijn dus de mogelijkheden en oplossingen die toelaten om de werktijden en activiteiten dagelijks te beheren?

De antwoorden bevinden zich in dit artikel!

Lees meer...

Moederschaps- of geboorteverlof

Welke rechten en verplichtingen hebben de werkers omtrent het verlof die zij mogen of moeten nemen om te zorgen van hun pasgeboren baby?  Hoe kunnen werkgevers deze afwezigheden beheren binnen hun organisatie?

Lees meer...

Comment choisir pointeuse robuste

Op de dag van vandaag is het mogelijk om zijn werktijden te tikken of een toegang te openen … zonder badge! Hoe? Er bestaan 2 mogelijkheden: aan de hand van een smartphone die dankzij de BLE-NFC-technologie over een virtuele badge beschikt en zal voor een Kelio-prikklok gepresenteerd worden in plaats van een badge (beschikbaar vanaf versie 4.6 van Kelio); of via een “virtuele boeking”, dit wil zeggen dat de verklaring van de werktijden rechtstreeks via ingaven op een pc, smartphone of tablet kunnen gebeuren zonder een prikklok nodig te hebben. Zoom op deze twee mogelijkheden om te boeken zonder badge!

Lees meer...

Tijdregistratie

Tijdregistratie is een onderwerp die alle bedrijven en organisaties betreft, zelfs indien het gebruik verschillend kan zijn. In dit artikel zullen wij u alles vertellen over wat tijdregistratie betekend en hoe deze plaatsvindt binnen bedrijven evenals zijn voordelen.

Lees meer...

Elektronische-handtekening

De digitalisering van de Human Resources is een nieuw objectief die de bedrijven in de komende maanden en jaren wensen te bereiken. De redenen waarvoor dematerialisatie meer en meer interesse opwekt zijn meestal dezelfde in elke HR-afdeling die wij ontmoeten. Tijd winnen en kosten besparen zijn de belangrijkste aanwinsten maar andere elementen moeten ook in acht genomen worden. Wij vertellen u alles in dit artikel!

Lees meer...

Alle artikels