Bodet BE

Voor alles wat met tijd
te maken heeft

Eindejaarsfeesten

agenda 3481741 1920

HET einde van het jaar komt eraan, wat met uw laatste verlofdagen ?

Het einde van het jaar en de eindejaarsfeesten komen er snel aan !

Deze periode betekent verlof en planning van de laatste verlofdagen. In België is het verboden om jaarlijks verlof uit te stellen! De wet verplicht inderdaad dat het jaarlijks verlof opgenomen wordt binnen de 12 maanden na het verkrijgen van het verlof. Een werknemer mag dus het jaarlijks verlof, die wordt beschouwd als een recht van openbare orde, niet laten vallen. Het jaarlijks verlof moet dus vóór 31 december van elk jaar opgenomen worden.

Ziek of werk onbekwaam? De wet voorziet dat de werkgever de werknemer vóór 31 december zijn vakantiegeld uitbetaald, of hij nu zijn verlof genomen heeft of niet. Een drukke agenda of een belangrijke functie is geen geldige reden om uw jaarlijks verlof niet op te nemen!

Aan het einde van het jaar, zijn de Human Ressources druk bezig met vragen naar verlofsaldi, planningen voor het einde van het jaar, beheer van onvoorzien en gepland verlof, controle van kosten, enz. Het HR dienst is veel meer dan dat! Zij zorgen voor het oplossen en voorkomen van planningsproblemen en verzekeren een goede harmonie binnen het bedrijf door het welzijn en balans tussen alle werknemers op de eerste plaats te zetten.

Dankzij Kelio weet u exact wie nog recht heeft op verlof! Kelio helpt u eveneens om uw verlofperiode beter te plannen zodat het werk tijdens de feestdagen kan verzekerd worden.

 

Ontdek hoe Bodet u kan helpen bij DE VAKANTIEPLANNING