• Home
  • Nieuws
  • Bodet partner op het KMO Connected Netwerkcongres

Sinds 1991 gebruikt de Provincie Henegouwen de systemen van Bodet

Province de HainautDe provincie Henegouwen, gelegen in het Waalse Gewest, telt 69 Belgische gemeentes met in totaal 1.300.000 inwoners.

Deze overheidsadministratie beheert tal van activiteiten binnen de Provincie, zoals onderwijs, toerisme, sport, sociale zaken, de begeleidingscentra en cultuur.

Om al haar taken naar behoren te vervullen, stelt de Provincie Henegouwen 4.500 voltijdse equivalenten onder het administratief en 6.500 onder het onderwijzend personeel tewerk.

Sinds 1991 gebruikt de Provincie Henegouwen de systemen van Bodet voor de tijdregistratie van haar ambtenaren, en nam ze mettertijd de technologische innovaties van Bodet over. "In twintig jaar tijd zijn we overgestapt van stempelkaarten naar biometrische prikklokken", vertelt Bruno LIENARD, Financieel Directeur van de Provincie Henegouwen.

De provincie Henegouwen voert sinds enkele jaren een beleid van flexibele werktijden, waardoor elke ambtenaar zijn uurroosters aan zijn persoonlijke en professionele verplichtingen kan aanpassen. De implementatie van Kelio, een modern en betrouwbaar tijdregistratiesysteem, maakte het mogelijk om de invoering en de controle van deze voorzieningen te vereenvoudigen.

"Met Kelio kunnen alle ambtenaren op elk moment de toestand van hun inhaaluren en hun balans raadplegen. Omdat iedereen toegang heeft tot deze informatie, kunnen ze hun werktijden indelen in functie van de vastgelegde stam- en glijtijden.

Bovendien kunnen alle ambtenaren met Kelio Intranet hun verlofsituatie raadplegen wanneer ze dat wensen. Zo kunnen ze heel eenvoudig hun verlofaanvragen doen vanaf hun pc. En voor de ambtenaren die geen professionele pc hebben, werden enkele zelfbedieningsterminals beschikbaar gesteld.

De implementatie van tijdbeheersystemen zorgde in het begin voor een echte ommekeer, die gepaard ging met de invoering van flexibele werktijden. Vandaag zou niemand nog zonder Kelio kunnen, of het nu om de ambtenaren, managers of medewerkers van de dienst human resources gaat", besluit Bruno LIENARD.

WEBSITES IN EUROPA

en ch belg dz es pt nl de

 

THEMATISCHE SITES

stempelklokken.nl

SOCIAAL NETWERK

15 rue Armand Mayer - CS 60054
49308 CHOLET Cedex
FRANCE
Tél.: 02 41 71 72 00

facebook googleplus linkedin pinterest twitter youtube

Contact │ Webmaster │ Wettelijke vermeldingen │ Sitemap

Door de site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van cookies. Meer informatie